luni, 11 februarie 2013

Salată de năut cu roşii, ceapă şi pătrunjel




Din seria salatelor de la masa de prânz, vă mai prezint o salată azi.



Eu am fiert năutul dar puteţi folosi şi din conservă. E mult mai eficient.












Ingrediente (pentru o porţie):
- 1 cană de năut fiert
- o jumătate de roşie
- un sfert de ceapă roşie
- 2 frunze de salată
- câteva fire de pătrunjel
- ulei de doveleac (după gust)
- sucul de la un sfert de lămâie
- sare (opţional)

Paşii:
1. Se taie roşia şi ceapa cubuleţe. Se taie mărunt pătrunjelul. Se rupe în bucăţi potrivite salata.
2. Se pun salata, ceapa, roşia, pătrunjelul şi năutul într-un bol.
3. Se pune uleiul, sucul de lămâie şi sarea peste. Se amestecă bine.
4. Se serveşte cu pâine prăjită. Sau fără.


Poftă bună!
Liana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips