vineri, 1 martie 2013

Blat de pizza cu cartofi

Altă seară faină cu prietenii în care ne-am propus să gătim ceva. Şi ce poate fi făcut rapid, relativ uşor şi să satisfacă toate gusturile? Evident pizza. Totuşi, în postarea de faţă nu vreau să ma axez pe pizza sau mai bine spus pe umplutura de la pizza, pentru că fiecare pune ingredientele după bunul plac, ci mai degrabă pe blat. 
Odată ce ştii să faci blatul, poţi face orice pizza doreşti.


    Acest blat conţine cartofi, condimente, lapte, sare, făină şi drojdie. Contrar aşteptărilor, el nu conţine ouă.


Se frământă bine

Cam aşa trebuie să arate înainte de a fi lăsat la dospit
Gata pentru a pune umplutura pe blat
Să vă arăt o poză şi cu pizza mea
Ingrediente:
- 2 cartofi mari
- 500 g făină
- 1 plic drojdie uscată
- 200 ml lapte cald
- sare
- condimente (oregano, busuioc)

Paşii: 
1. Se curăţă cartofii şi se fierb. Se mărunţesc şi se lasă să se răceasca.
2. Se adaugă mirodenii: oregano, busuioc, piper şi sare.
3. Se amestecă cu laptele, făina şi drojdia până ajunge un aluat ferm.
4. Se presară cu făină şi se lasă la cald să crească.
5. După ce a crescut se iau bucăţi din aluat de mărimea unei mingi de tenis (in cazul meu) şi se întind una câte una în tavă. 
6. Puneţi deasupra ce vă pofteşte inima!


Poftă bună!
Laura


2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips