vineri, 19 aprilie 2013

Prăjitură cu mere şi bezea

A venit oficial primăvara, au înflorit pomii, soarele e sus pe cer şi au înfruzit tufele, aşa că nu ne mai gândim la iarnă şi la ce ne-a adus ea. În curând vom sărbători Paştele, motiv pentru care vă propun o prăjitură cu ce mai avem prin cămară, sau poate vreţi doar să gătiţi ceva dulce în weekend.

Această prăjitură în trei culori se datoreză blatului pufos, merelor şi bezelei care se topeşte în gură. Merele le am de la mama, care le-a conservat peste iarnă cu mult zahăr, astfel uşurându-mi munca.





Ingrediente:
- 4 ouă
- 10 linguri zahar
- 10 linguri ulei
- 10 linguri lapte
- 12 linguri făină
- 1 praf de copt

- 1 borcan de mere (720g) sau aproximativ un 1 kg de mere curăţate şi răzuite
- zahăr pentru mere (eu nu am pus, fiindcă borcanul conţinea destul zahăr...prea mult)
- sare

Paşii:
1. Se separă gălbenuşurile de albuşuri.Galbenusurile se freaca spuma cu jumătate din cantitatea de zahăr.
2. Se pune uleiul, ca la maioneza, amestecand continuu, cu lingura de lemn sau cu mixerul.
3. Se pune laptele alternând cu făina în care am pus praful de copt.
4. Într-o tavă cu hârtie de copt sau unsă cu ulei, punem aluatul şi-l dăm la cuptor, pentru aproximativ 15 minute.
5. După ce se coace pe jumătate, se scoate afară din cuptor şi se pun merele, în cazul meu din borcan, curăţate şi răzuite în prealabil, dar şi amestecate cu puţin zahăr dacă vă place mai dulce. Se strecoară merele cu mâna şi se pun peste blat.
6. Se bat albuşurile spumă cu restul de zahăr şi se aşează deasupra merelor. Apoi se mai dă la cuptor, la foc mic, cca 10 minute. 
7. Se taie după ce se răceşte cu un cuţit înmuiat în apă rece.
Verdict: Foarte bună, dar muuult prea dulce. Am adăugat cele 10 linguri de zahăr, negustând prima dată merele din borcan, care erau super dulci...Morala o descoperiţi voi.
Poftă bună!
Laura

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips