joi, 30 mai 2013

Biscuiţi semilună cu nucă






















Biscuiţii aceştia cred că erau preferaţii mamei, pentru că îi făcea mereu şi încă îi mai face. De altfel chiar şi aluatul din care sunt făcuţi aceştia este tot de la ea :)
Se pot servi în diferite moduri: la mic dejun cu lapte, cu fructe sau cu zahăr pudră dacă vă plac mai dulci.























































Se pot servi cu fructe la micul dejun

... sau cu lapte


























... sau cu zahăr pudră pe deasupra

























Ingrediente:
- 250 g nucă măcinată
- 250 g făină
- 250 g zahăr pudră
- 250 g unt
- 1 ou

Paşi:
1. Făina se amestecă cu zahărul şi nuca măcinată.
2. Untul se lasă la temperatura camerei, cca 1 oră după care se încorporează în aluat.
3. Se bate oul şi se adaugă la aluat.
4. Se lasă aluatul la rece vreo 2 ore (eu l-am lăsat de pe o zi pe alta), după care se întinde aluatul 
cu sucitorul pe masa pudrată cu făină. 
5. Se decupează semilune cu un pahar.
6. Se pun la cuptorul (foc mic) până se rumenesc, doar câteva minute.

Verdict: Dacă vă place nuca, cu siguranţă vă veţi îndrăgosti de biscuiţii aceştia. Se pot servi cu lapte, fructe, cu zahăr pudră pe deasupra sau pus şi simplu.

Poftă bună!
Laura

9 comentarii:

  1. Cei care au capsuni alaturi de ei sunt ai mei,asa-i?
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. super! Voi face reteta asta si ma intorc sa iti spun cum a iesit! Inca nu e foarte cald afara si inca mai merge o reteta din asta, mai ales ca de abia mi-am luat niste forme de prajituri super haioase...o sa fie o ocazie buna sa le incerc de 1 iunie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De abia astept sa vad cum ti-au iesit :)

      Ștergere
  3. Ador orice fel de biscuitei !! Abia astept sa mai fac si eu !! ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi plac tare mult, dar fac cam rar...

      Ștergere
  4. O mica corectie la incrediente: in loc de ou se pune smantana si in compozitie se adauga 2-3 pliculete de zahar vanilat si o lingura coaja de lamaie rasa. Cei care prefera scortisoara, pot adauga si asa ceva. Sau orice aroma care merge cu nuca. Nuca se prajeste putin inainte de a o macina.
    Si sa nu uitam sa le spunem "biscuiti Adriana" in memoria prietenei mele care mi-a dat reteta si acum nu mai este.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips