joi, 26 septembrie 2013

Pulpă de curcan la cuptor


Pozele nu sunt foarte reușite însă rezultatul a fost bunicel. Nu extraordinar pentru că până la urmă tot carne aproape fiartă este.  



Fac foarte des carne 'la pungă' și de cele mai multe ori îmi place rezultatul, așa fiartă cum este. Se face ușor și, ce este și mai important, e foarte ușor de curățat locul faptei. Trebuie doar spălată tava, dar fără mare efort din moment ce nu s-a prăjit nimic în ea.



Ca să nu mai spun că aceasta este una din cele mai sănătoase metode de a găti carnea. Sper. Că totuși nu știi niciodată din ce sunt făcute pungile astea foarte rezistente :-?




Ingrediente:
- pulpă de curcan
- sare, piper proaspăt măcinat
- frunze de țelină uscate
- legume deshidratate
- ulei de măsline
- 1/2 lămâie

Paşii:
1. Se spală pulpa de curcan și se așează într-o pungă specială pentru cuptor.
2. Se prepară marinata, amestecându-se toate ingredientele. Se pune peste carnea de curcan.
3. Se închide punga și se masează bine carnea astfel încăt marinata să o acopere cât mai bine. Se dă la rece pentru câteva ore. (eu am lăsat-o 24 h).
4. Se scoate din frigider și se lasă la temperatura camerei aprox 1/2 h.
5. Se dă la cuptor pentru 1h la 200C.


Poftă bună!
Liana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips