joi, 21 noiembrie 2013

Cartofi "ducesă" - Pommes de terre duchesse


























Cartofii "ducesă" sunt o garnitură clasică franţuzească, ce constă într-un piure fără lapte, îmbunătăţit cu ouă, unt, nucşoară, smântână şi uneori caşcaval, care nu e în reţeta clasică, dar care face diferenţa. Cu ajutorul unui poş de patiserie, din acest piure se formează "bezele", care se rumenesc la cuptor.






















































Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 3 gălbenuşuri
- 100 g unt
- 200 g smântână
- sare
- nucşoară
- caşcaval ras (opţional)

Paşi:
1. Se curăţă cartofii şi se pun la fiert în apă cu sare (ca pentru piure).
2. După ce cartofii s-au fiert, aceştia se zdrobesc, adăugând untul, smântâna, gălbenuşurile şi dacă e nevoie şi puţin din apa în acre au fiert, pentru a fluidiza compoziţia. Aceasta este reţeta clasică, însă eu am adăugat şi caşcaval ras. Se condimentează cu sare şi nucşoară.
3. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Cu ajutorul unui poş se formează grâmâjoare, direct pe hârtie, asemănătoare bezelelor.
4. Se introduc în cuptorul preîncălzit până se rumenesc (aprox 10 min).

Verdict: Pe lângă faptul că am făcut cel mai bun piure din toate timpurile, aceste mici drăgălăşenii sunt super-delicioase.

Poftă bună!
Laura

13 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips