marți, 11 februarie 2014

Fasole verde scăzută cu cârnaţi





























Aceasta este o reţetă de la bunica. Eu sunt dintre acei norocoşi care mai au bunici la ţară şi care au avut vacanţe pline de aventuri şi peripeţii pe dealuri şi prin păduri, la scăldat vara sau la săniuş iarna. Îmi amintesc de reţetele bunicii foarte bine, toate având un gust aparte, mai ales cele cu rântaş, fiind mult influenţate de bucătăria ungurească.

De data aceasta, bunica mi-a pus în braţe un borcan cu fasole, făcut de ea în vară şi mi-a zis aşa: "fă un rântaş cu ceapă, pune şi poprică, stinge-l cu bulion sau suc de porodici, pune fasolea şi las-o să fiarbă. Dacă nu faci de post, prăjeşte şi cârnaţi lângă ea".

 




























Ingrediente:
- 1 borcan mare (720 ml) de fasole verde
- aprox. 500 ml bulion
- 1 ceapă
- ulei (pentru călit)
- 2 linguri făina
- sare
- piper
- boia
- cârnaţi de casă

Paşii:
1. Se taie ceapa mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Se adaugă o linguriţă de boia şi lingurile de făină şi se amestecă bine.
2. Se stinge cu bulion şi se amestecă energic pentru a nu se forma cocoloaşe. Se adaugă fasolea. Dacă mâncarea e prea "groasă" puteţi adăuga apă sau bulion, iar dacă e prea subţire, atunci mai puteţi adăuga făină. În ambele cazuri, adăugaţi doar după ce mâncarea a fiert, altfel nu vă veţi da seama ce mai trebuie adăugat. Rezultatul trebuie să fie de tipul unui sos.
3. Se condimentează cu sare şi piper. Dacă doriţi puteţi pune şi usturoi.
4. Cârnaţii se prăjesc în puţin ulei şi se servesc lângă fasole.

Verdict: Aproape la fel de bună ca şi cea făcută de bunica.

Poftă bună!
Laura

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogging tips